Cursuri de Parapanta

Informatii generale

Toate cursurile sunt sustinute de instructori calificati, certificati si atestati de catre Aeroclubul Romaniei sau AZLR.
Suportul teoretic de curs este in acord cu metodologia stabilita de catre autoritatile aeronautice abilitate sa emita reglementari in domeniu.
Clubul Sportiv Eco-s Paragliding, pune la dispozitia cursantilor, echipamentul de zbor necesar parcugerii cursurilor : parapanta, seleta, casca.
La absolvirea cursurilor, se elibereaza certificate de absolvire, iar in urma trecerii examenului de licenta se elibereaza licenta de pilot aeronave ultrausoare – clasa parapanta

Pentru a putea zbura cu parapantaeste necesar:
  • Să urmezi o scoala zburand sub indrumarea instructorului.
  • Obtinerea licentei de pilot pentru a putea zbura nesupravegheat de un instructor
  • Sa achizitionezi echipament complet de zbor(voalura, seleta, casca, parasuta de rezerva)

      Conditiile de participare: ​

  • Cursanții vor trebui sa dea o declarație pe propria răspundere ca sunt apți din punct de vedere medical și ca nu suferă de boli care sa împiedice desfășurarea activităților de zbor.
  • Vârsta minima pentru a fi acceptat la curs este de 15 ani si nu exista limita maxima de vârsta. Aspiranții minori sunt acceptați la curs doar cu acordul scris al părinților.
  • Greutatea maxima 120kg.

 Cursurile ECO-S-Paragliding cuprind:
      Partea teoretica:
    Cuprinde noțiuni de legislație aeronautica și reglementari,  cunoașterea parapantei, performante de zbor și planificarea zborului,  performante umane, meteorologie, navigație, proceduri operaționale,  principii de zbor, manevre avansate de zbor.
     Pregătirea practica consta in:
    Pregătirea echipamentului, gonflare – controlul aripii la sol, zboruri  deal-vale de mica înălțime (max 250 m), decolări și aterizări, zboruri de  dinamica, patrulare la panta,  zboruri de înălțime medie (max  1000 m), manevre de coborâre rapida (urechi, spirala, wingover,  urechi + speed).
   Toti cursanți vor avea inclus în prețul cursului și zboruri în Tandem  pentru a înțelege toate manevrele și pentru o întipărire mai ușoara a  informațiilor acumulate.
 
  Punem un mare accent pe siguranța și regulile de zbor și va  oferim toate materialele de curs necesare .
   Toti participanții la curs vor avea reducere dacă vor dori sa  achiziționeze echipament pentru zbor.
  Toate zborurile sunt supravegheate cu aparate radio. Folosim căști de  protecție, parașuta de rezerva, selete cu protecție, parapante de  scoală verificate pentru nivelul începător.
La finalizarea cursurilor de zbor veți susține un examen atât teoretic cat și practic prin care veți obține licența de pilot parapanta, eliberata de Asociația de Zbor Liber din România, cu recunoaștere internațională.